Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, pane Jene, je nutné uznat, že jste se ve svém světoběžnictví neostýchal ani průzkumu domorodců v mayských Chichenicích, což Vaší zvídavosti nezpochybnitelně slouží ke cti. Pozdrav k z/Západnímu pobřeží Kenede Vám ze s/Středočeska posílá Jarda Farda z Milovic, druhdy, v těch mizerných časech, sídla Střední skupiny Vojsk SSSR! P.S. Milovice dodnes, jak jsem zjistil, mají jako jediné město v ČR, na památku odsunu Rusáků v roce ́91, oficiální náměstí jména Náměstí 30. června! Pozdravujte ́sím v/Vancouverské verlybáře ... é ... já jako kluk neříkal velryby, ale verlyby. Inu, už se 70+ na hrbu opět začínám dětinštět! :-)

0 0
možnosti

J95a63n 94M95a16r25e31k

11. 7. 2021 16:17

...trochu nuda...jak pro koho. Co se týká těch indiánů, že si nedovedli poradit se stovkou smradlavých Španělů, zajedte si di Čičenic a zeptejte se jich. Rádi vám to vysvětlí. Oni totiž ti Španělé měli kovové zbraně, kov ti indiáni neznali. Ani kolo. A s těmi Toltéky, že jste o tom neslyšel, to je čistě váš problém. najděte si nějakou dobrou literaturu na to téma...možná že se něčemu přiučíte.

0 0
možnosti

Zajímavé, trochu nuda, asi tam nepojedu...(Jedině, že bych tam měl nějakou pohlednou casa chica.) Překvapilo mě vlastně jen to, že na pyramidě nejsou nějací nosiči těch, co dostanou závrať. Snos manželky průměrné váhy - 3 USD, nadprůměrné váhy - 6 USD. Dalo by se na tom i vydělat, bez auta...Dosud mi vrtá hlavou, co to bylo za bojovníky ti indiáni, když si neuměli poradit se stovkou smradlavých žíznivých Španělů, když ji byl milion. ...Že by Toltékové přemohli Maye, jsem ještě neslyšel - asi jste si je spletl s Aztéky.

0 0
možnosti

S těma Toltékama to je jako s Praotcem Čechem. Jsou to takové Aztécké Staré pověsti mexické.

Kdyby se Mexičan Don Miguel Ruiz nenaboural v autě (a nebo by tehdy zemřel), tak by žádní Toltékové a jejich Čtyři dohody neexistovaly. A Jarda Dušek by nemohl vykecávat divákům díru do hlavy.

No nic, zkuste si přečíst tohle:

http://tom-stehule.com/2019/12/14/myty-a-skutecnosti-starych-tolteku/

0 0
možnosti
Foto

P54a18v31e60l 23K22r47á67l

14. 7. 2021 17:53

Nejsem historik, ale pokud důvěřuji článku ve Wikipedii, je existence Tolteků přece jen o něco pravděpodobnější, než praotce Čecha. Trochu mi to připomíná historii Římanů a Řeků - Římané porazili Řeky, ale to jim nebránilo v tom, aby převzali značnou část řecké kultury a znalostí. Takové paralele by odpovídala maysko-toltécká říše zmíněna v uvedeném prameni.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Mayská_civilizace

0 0
možnosti
Foto

Máš na co vzpomínat při prohlížení fotografiíR^Pokud je teď v Kanadě taky víkend, tak ať je povedený!!

1 0
možnosti

Skvělé vyprávění...

1 0
možnosti

J56a92n 50M25a85r63e31k

10. 7. 2021 16:53

Díky Nado za návštěvu....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS