Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale ono je to jednoduche - USA je posedla okolnim svetem, takze celkem logicky je okolni svet posedly USA

1 5
možnosti
JK

V jakém smyslu jsou USA posedlé okolním světem? Podle mého je značné části Američanů okolní svět ukradený a jsou spíš zahledění do vlastní země.

6 1
možnosti

Hodně lidí bere USA jako velkého přítele či velkého Satana. Obojí je nesmysl. USA jsou stejně egoistická, sobecká zem jako všechny ostatní. Jen silnější. USA má své přednosti a nedostatky. Neznám moc USA, ale z toho co vím

přednosti - Vládnou tam peníze, tudíž je tam důraz na ekonomický růst. Je tam důraz na technologii. Je tam důraz na podporu podnikání. e tam vysoká míra demokracie a svobody. Mají nejlepší univerzity. Mají nejsilnější vojsko.

Nedostatky. Vládnou tam peníze, tudíž spokojenost lidí je o dost nižší než v Evropě. Místo užívání si života makají. Řešení ekologických problémů tam je, no, problém (a to nejsem zastánce Green Dealu). Vzdělání nižších vrstev tam stojí za houby a po setkání s touto sortou se občané USA zdají jako hlupáci.Jejich chápání demokracie a svobody má své mezery (ne zákonodárné, ale ve vnímání). Mají tam problém s černochy. Mají šílené problémy s financováním vzdělání

2 2
možnosti

jen nevim jestli duraz na ekonomicky rust je plus. Protoze nekonecny rust je v omezenem prostredi je nemozny a exponencialni rust tuplem (mnohem driv narazi na limity)

A protoze se stale placame na Zemi, je nase prostredi celkem dost omezene

0 0
možnosti
KT

Odhlédnuvše od skvělého obsahu lze také obdivovat vaši výtečnou češtinu po padesáti letech v cizině.

9 0
možnosti
Foto

Ještě ráno byl mezi vybranými články (Premium) nářek fousatého muže, který lká nad tím, kam to v USA spěje. Kupodivu totéž lkaní se mi doneslo od známých z Německa. A tady si občas zalká paní Dana Tenzler.

Z Německa, které může USA děkovat za to, že se tam "dostavil" hospodářský zázrak, kdežto v NDR nastalo budování komunismu.

Francie, která kdysi určoval směr ve všem možném, byla odstavena na druhou kolej, teď spolu s Německem působí jak veš v kožiše EU i NATO.

Naši příbuzní a známí, co v USA žijí, si nějak nestěžují, jako zmíněný vousáč.

R^

3 0
možnosti
Foto

Čím jsem starší, tím více si uvědomuji, jakým zázrakem jsou USA pro naši civilizaci. Představíme-li si dějiny 20. století bez Ameriky, ocitáme se v dystopii, v jaké by nikdo příčetný žít nechtěl. God bless America! Bez legrace....

8 1
možnosti
Foto

Ano, pro řadu zemí střední Ameriky, jižní Ameriky, Afriky či Asie jsou USA opravdovým zázrakem a "požehnáním". Kde by země v těchto kontinentech byly bez voejnských napadení ze strany USA a krvavých převratů v režii USA...

1 10
možnosti
Foto

Jako přítel Spojených států děkuji za tento článek, pane Marku! Kde by byla Evropa bez Ameriky? Nevděk na Starém kontinentu vládne.

12 0
možnosti
Foto

P70e10t89r 60B82u90r30i40a88n

22. 11. 2022 22:08

Pěkně napsáno pane Marku.

17 0
možnosti
JJ

A já mám zase ráda ten "americký paradox", bohužel nevím , kdo je autorem této hlášky : " Na Ameriku všichni nadávají, ale všichni tam chtějí ! "

11 0
možnosti
HH

To je stejné jako s Prahou v rámci ČR...

4 0
možnosti
Foto

Honzo, rád se vždy u tebe zastavím:-)

1 0
možnosti

M89a94r93t32i24n 70Š33u71l61c

22. 11. 2022 21:04

Nevím, co je na tom divného? USA jsou prostě světovým hegemonem, který stojí za vším.. resp. režíruje a ovlivňuje všechno. V dobrém i ve zlém.. resp. ve svém zájmu.

Kanada, Velká Británie, Francie, Německo? V konečném důsledku přece jenom rozhodují a linii stanovují USA. Když to budu parafrázovat.. proč se zabývat kováříčky, když tu máme kováře? To není nic pro nebo proti USA.. to je prostě realita.

4 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 691x
Jsem stařík utkaný ještě z kvalitního předválečného materiálu a který má na tomto světě víc za sebou než před sebou. Žiji již přes padesát let někde v Kanadě a za tu dobu, mám obavy, jsem změnil mnoho mých dříve ustálených postojů.  Chci se zde podělit s eventuálními čtenáři, kteří vydrží mé blogy dočíst až do konce, o mnohé vzpomínky, ponejvíce ze Staré vlasti kterou mám stále rád i když většinu života trávím v Kanadě, a které mi utkvěly v paměti. Ty jsou zapsány v mém Sem-tam-níku. Ono i v té totalitě ve Staré vlasti byla někdy legrace. Předesílám, že jsem křestansky věřící stařík.: Z té pozice se dívám i na okolní svět a jeho dění.

TEMPORA NE CULPES, CUM SIT TIBI CAUSA DOLORES.

Dobu neobvinuj, když sám jsi příčinou bolestí...

M.P. Cato starší.

Seznam rubrik